TV K3

android aplikacija

instaliraj

Chrome spreman za web virtuelno iskustvo

Chrome spreman za web virtuelno iskustvo

VR sistemi postaju sve napredniji, ali su i dalje uglavnom dostupni samo na kvalitetnom hardveru i softveru. To bi uskoro moglo da se promijeni, a najprije zahvaljujući tome što je Chrome počeo da podržava web virtuelna iskustva.

Naime, beta verzija Chrome 79 pretraživača otkriva detalje o podršci za virtuelnu realnost na web-u, što znači da developeri već sada mogu da razvijaju web sajtove sa video igrama, video sadržajima od 360 stepeni, te trodimenzionalnom umetnošću, a zahvaljujući WebXR Device API-ju. Takvi sadržaji mogu da se prikazuju kako na pametnim telefonima, tako i na uređajima kao što je Oculus Quest, a podrška bi uskoro trebalo da stigne i na Firefox Reality, Oculus Browser, Edge i Magic Leap Helio.

Chrome 79 donosi i druge nove opcije, a jedna od najzanimljivijih je ona koja će sve stranice koje u pozadini budu otvorene više od pet minuta u budućnosti ukidati. Oni koji su zainteresovani već mogu da preuzmu beta verziju, a ostali mogu da sačekaju 10. decembar kada će funkcije stići do svih Chrome korisnika.

(Engadget)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.