TV K3

android aplikacija

instaliraj

Četiri razloga zašto je zimi seks najbolji

Četiri razloga zašto je zimi seks najbolji

Vremenska prognoza i te kako utiče na naš seksualni život, a naučno je dokazano da su šanse za seksom veće tokom zimskih mjeseci. Evo i zašto:

Muškarcima su žene privlačnije zimi

Jedno istraživanje napravljeno u Poljskoj došlo je do zaključka da muškarci tokom hladnijih mjeseci žene smatraju privlačnijima nego tokom ljetnjih. Razlog je sasvim logičan – žene se zimi oblače slojevito, zbog čega muškarci puno bolje reagiraju na malo kože koju uspiju da vide. Ljeti je sve puno opuštenije i razgolićenije pa je i interes nešto manji.

Muškarci su uzbuđeniji

Još jedna promjena vezana za godišnja doba – istraživanja pokazuju da je zbog promijena u načinu spavanja i vremenskih uslova količina testosterona kod muškaraca najviša u decembru. Testosteron određuje i poriv za seksom.

Svi smo depresivniji

Naša tijela tokom mjeseci s manje sunca proizvode manje serotonina, zbog čega smo zimi puno depresivniji. Samim time, skloniji smo i traženju nekoga ko će nas učiniti srećnijim.

Toplota tijela je poželjna

Ako ste od onih toplokrvnih sa dobrom cirkulacijom, za vas je ljetnji seks pakao. Brzo se pregrijete i to ne u dobrom smislu. Zimi nemate tih problema i zato je uživanje veće.

Izvor: Nezavisne novine 

Komentarišite

Your email address will not be published.