Čestitka predsjednika Čubrilovića mitropolitu Joanikiju: U Vama je Mitropolija crnogorsko-primorska dobila arhijereja dostojnog trona Svetog Petra Cetinjskog

September 5, 2021, 11:08 am

Presjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u svoje ime i u ime Narodne skupštine uputio je iskrene čestitke  mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju povodom ustoličenja na tron mitropolita crnogorsko-primorskog, pod svodovima drevnog Cetinjskog manastira.

 

„Duboko sam uvjeren, Visokopreosvešteni mitropolite, da ćete kao vjerni poznavalac duše svoga naroda, znalački koristeći svoje dragocjene talente i bogato dvadesetdvogodišnje arhijerejsko iskustvo, biti kadri, mudri i vješti da izvidate rane na tijelu povjerene Vam mitropolije, i da ćete je zdravu, čistu, svijetlu i bezprijekornu uspješno voditi putem Hristove ljubavi“, navodi se u čestitki predsjednika Narodne skupštine.

 

Predsjednik Čubrilović ističe da je Srpska pravoslavna crkva i Mitropolija crnogorsko-primorska u mitropolitu Joanikiju dobila arhijereja dostojnog trona Svetog Petra Cetinjskog i drugih pastira časne mitropolije.

 

„Sa nadom da će Vam Sveti Petar Cetinjski, i ostali sveti prethodnici, molitveno biti na pomoći, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam srećno i blagosloveno predstojeće arhipastirsko djelo i svako dobro od Gospoda! Na mnogaja ljeta, Visokopreosvešteni mitropolite Joanikije“, piše u čestitki predsjednika Čubrilovića.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *