TV K3

android aplikacija

instaliraj

Češki ambasador Jakub Skalnik u posjeti Brodu (VIDEO)

Češki ambasador Jakub Skalnik u posjeti Brodu (VIDEO)

 Opštinu Brod posjetio je ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik te se na licu mjesta uvjerio kako teče realizacija projekta kojeg je finansirala vlada njegove zemlje.Naime,radi se o projektu osnaživanja održivog ekonomskog rasta kroz preradu voća ,šumskih plodova i ljekovitog bilja.

Prirodni cijeđeni,bez šećera i konzervansa ,pasterizovani sokovi,sušeno i svježe voće,ljekovito bilje i razni pripravci,kreme-,uskoro i pekmez,ajvar,sos-paradajz te čips od jabuka….raznovrsna je paleta proizvoda kojeg od skora pripremaju mještani Koliba Donjih.I to ne bilo kako-već visokom i naprednom tehnologijom ,ali na tradicionalan način u skladu sa ekološkim principima i uz svesrdnu pomoć Češke Vlade.

A počelo je sve nakon što je Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine

apliciralo projekat osnaživanja održivog ekonomskog rasta kroz preradu voća ,šumskih plodova i ljekovitog bilja.Ciljne skupine su prvenstveno povratnička i raseljenička porodična poljoprivredna gazdinstva a onda i svi ostali,muškarci,žene,omladina svi zainteresovani koji žive u ruralnim područjima.

Republika Češka odavno je prisutra u BiH kroz razne projekte,donacija..Iz češke ambasade kažu da trenutno rade na nekoliko manjih i većih projekata od kojih je ovaj današnjih jedan od najboljih.

TVK3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.