Čelinac: Potpisan koalicioni sporazum SDS-DNS-PDP; Dubravac zajednički kandidat za načelnika opštine(VIDEO)

August 3, 2020, 12:40 pm

U Čelincu je danas potpisan koalicioni sporazum između SDS-a, DNS-a i PDP-a o zajedničkoj kandidaturi Željka Dubravca za načelnika opštine Čelinac na lokalnim izborima, koji bi trebali biti održani 15-og novembra.

Simbolično u “pet do 12”, SDS, PDP i DNS potpisali su koalicioni sporazum u Čelincu. Podrškom DNS-ovog Željka Dubravca za kandidata za načelnika opštine, poručuju da je u Čelincu vrijeme za ozbiljne promjene. Ovaj sporazum je, tvrde najava jednog novog koncepta lokalne politike.

“Ja želim da istaknem da je mnogo naših ljudi i u Banja Luci, vrlo uspješnih, dokazanih privrednika, u kulturnom, sportskom, obrazovnom dijelu i svakako će nam svi biti od velike pomoći, jer ćemo napraviti jednu sinergiju koja do sada nije bila prisutna. Moram reći da ćemo imati izvrsnu komunikaciju i saradnju sa vlastima Republike Srpske, dakle sa Vladom RS i najvišim funkcionerima, takođe i sa našim predstavnicima koji se nalaze u zajedničkim organima institucija BiH”, rekao je Željko Dubravac predsjednik OO DNS Čelinac.

Poslanik PDP-a u parlamentu Srpske Jelena Trivić naglašava da Čelinac zaslužuje bolju politiku i bolje ljude, te da se dosadašnja specifična politička situacija mora mijenjati. Očekuje, kaže da se dobar trend iz Banjaluke „prelije“ i na Čelinac.

“Naša podrška i rukovodstva opštinskog odbora PDP-a gospodinu Dubravcu, motivisana je time da se radi o jednom zaista ozbiljnom kandidatu, političaru i čovjeku, Tako da, bez ikakve dileme i bez obzira na političke prilike na nivou RS, mi cijenjeći lokalnu situaciju, smatramo da smo kao PDP uz SDS, uradili dobru stvar”, kaže Jelena Trivić poslanik PDP-a u NS RS.

Poslanik SDS-a u NS RS Davor Šešić poručuje da su potpisivanjem sporazuma i zajedničkom kandidaturom Dubravca, prepoznali čovjeka koji u naredne četiri godine na najbolji mogući način može da vodi Čelinac i napravi bolje uslove za život u Čelincu.

Predsjednik OO SDS u Čelincu Dragan Kičić kaže da postoje dva razloga zbog čega su se odlučili za ovakav korak, između ostalog’ potreba zajedničkog udruživanja za poziciju načelnika, jer smatra da nijedna politička partija na području Čelinca nema snagu da iznese svoga kandidat za poziciju načelnika, a drugi jer su razgovorima sa predstavnicima DNS-a i PDP-a došlo do zajedničkog konsezusa oko skupa ideja, sa kojima će nastojati da rješavaju ekonomska, socijalna i politička pitanja na području opštine Čelinac.

Nakon potpisivanja sporazuma, stranke su poručile da se u Čelincu promjene jedino mogu desiti 15-og novembra na lokalnim izborima, te da će predstojeću političku utakmicu odigrati fer, uz potpuno uvažavanje i drugog kandidata koji će izaći na crtu.

Izvor: TV K3 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *