TV K3

android aplikacija

instaliraj

Čeferin dobio još jedan mandat na čelu UEFA

Čeferin dobio još jedan mandat na čelu UEFA

Slovenac Aleksandar Čeferin izabran je za predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) tokom godišnjeg kongresa ove organzacije u Rimu, čime je dobio novi mandat u trajanju od četiri godine.

On je odmah obećao drastično unapređenje evropskih klupskih takmičenja.

– Radićemo zajedno sa svojim partnerima Asocijacijom evropskih klubova kako bismo dizajnirali klupska takmičenja budućnosti – rekao je Čeferin delegatima UEFA.

Čeferin (55) je izjavio da klupska takmičenja sada idu u korak sa vremenom, puna su uzbuđenja i intenziteta i da su otvorena, što će da unese novu dimenziju u evropski fudbal, javio je TASS.

Predsjednik UEFA dodao je da će fudbalska unija učiniti sve da Svjetsko prvenstvo 2030. godine vrati u Evropu i da će pravilo poznato kao “finansijski fer-plej” biti unaprijeđeno.

– Učinićemo fudbal poštenijim, usvojićemo pravila “finansijskog fer-pleja” kako bismo uspostavili novu ravnotežu u Evropi – obećao je Čeferin.

On je dodao da su prvobitni ciljevi “finansijskog fer-pleja” ostvareni i da su finansije “zdravije nego ikad”.

Slovenac je prvi put na ovu poziciju izabran 2016. godine, kada je na mjestu predsjednika UEFA zamijenio jednu od najvećih legendi u istoriji fudbala Francuza Mišela Platinija.

SRNA

Komentarišite

Your email address will not be published.