Čampara pozvao Podžića da utvrdi da li su anketirani pripadnici OS BiH

October 14, 2021, 7:20 pm

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara zatražio je od ministra odbrane BiH Sifeta Podžića da utvrdi da li su tačne tvrdnje o anketiranju pripadnika Oružanih snaga BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da je 80 odsto pripadnika Oružanih snaga BiH spremno da nakon donošenja zakona o vojsci napusti službu i uključi se u nove strukture u Republici Srpskoj.

“Ovih 20 odsto, neke nismo stigli anketirati, neki možda neće”, rekao je Dodik ranije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu i dodao da će svi koji pristupe novim strukturama imati isti status, iste plate, iste činove kao i sad, prenijela je ranije danas Srna.

Čampara je pozvao Podžića da utvrdi ko je i po čijem odobrenju anketirao pripadnike Oružanih snaga BiH, a Tužilaštvo BiH da sprovede istragu, navedeno je u saopštenju koje prenosi Fena.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović negirao je da je sprovedena bilo kakva anketa.

“Nije bilo nikakve ankete. To su puste želje nekih političkih pojedinaca. Ponavljam, Zakon je jasan. Niti smo koga anketirali niti je takvo nešto sprovedeno”,  naveo je za “Avaz” Mašović.

(Nezavisne – Foto: Fena)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *