Brod: Turnir u gimnastici okupio 100 učesnika (FOTO/VIDEO)

June 25, 2022, 1:21 pm

Po prvi put, poslije ratnih dešavanja, u Brodu je organizovan i turnir u gimnastici, koji je okupio oko 100 učesnika, iz Laktaša, Doboja  i Broda.

Gimnastički klub „Astera“ iz Broda osnovan je prije dvije godine i trenutno broji oko 50 članova. Po prvi put organizovali su tunir i to u disciplinama poligon i skokovi sa male trampoline za djecu uzrasta od šest do 15 godina. 100 učesnika iz Laktaša, Doboja i domaćina Broda nisu krili zadovoljstvo ovim turnirom.

Dunja Jeličić ima sedam godina i trenira u GK “Astera” Brod. Kaže da voli gimnstiku zato što uči sve ono što je ona oduvijek htjela, kao i ono što ne zna.

“Gimnastika je jedan jako lijep sport i nauči se mnogo toga. Puno mi znači ovo takmičenje i što će me ljudi gledati. Nema veze i ako padnem, važno je da učestvjem”.

Trener Gimnastičkog kluba “Astera” iz Broda Milovan Bardak kaže da imaju dosta djece, opreme, rade i dosta se trude.

“Dječaka nažalost nema. Od ukupnog broja, imamo samo dva dječaka. Ovo je prvi put, kada je u pitanju gimnastika da se održava turnir. Veoma smo srećni i nadamo se da ćemo u budućem periodu imati još ovakvih sportskih manifestacija”.

Turnir u gimnastici obnovljen je nakon dugo godina, a u Brodu nije organizovan poslije ratnih dešavanja.

“To nam je značajno, još jedan sportski događaj na mapi u Brodu i potrudićemo se da i u nastavku godine imamo ovakvih događaja”, rekao je šef Kabineta načelnika opštine Brod Vanja Nikolić.

Gimnastički klub ”Astera” ima treninge tri puta nedeljno. Podijeljeni ssu u tri uzrasne kategorije, a broj članova kluba govori da su djeca zainteresovana za bavljenje gimnastikom.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.