Brod: Proslavljena slava hrama i opštine (FOTO/VIDEO)

October 14, 2021, 1:42 pm

U Brodu je danas proslavljena krsna slava hrama i opštine Pokrov Presvete Bogorodice. Povodom ovog hrišćanskog praznika, služena je sveta arhijerejska liturgija u Hramu Pokrove Presvete Bogorodice.

I ove godine prisustvovao je veliki broj vjernika na liturgiji koju je uz brojno sveštenstvo služio  je njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije. Poručio je kako važno da se molimo Bogorodici koja uvijek čuva svoj vjerni narod  velikom ljubavlju.

U svojoj besjedi je rekao da je veoma radostan što su danas imali priliku da se svi zajedno pomole Presvetoj Bogorodici uz nadu da će nam bog dati mnogo snage za neka nova djela koja će mo činiti u budućnosti.

Brodskim ulicama prošla je i tradicionalna litija u čijem je krsnom hodu učestvovao veliki broj vjernog naroda koji su prisustvovali i molitvi za poginule borce iz proteklog rata koja je održana kod gradskog spomen obilježja.

Nakon završetka litije, održano je i osvećenje i lomljenje kolača i žita.

Protojerej stavrofor Željko Teofilović kaže kako je ovo veoma značajan dan za brođane.

Poručuje  I de se kroz svoje praznike, narod uvijek treba da sabira u jednistvu pred crkvom I Hristom.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić poželio je sretnu slavu svim građanima,rekavši kako ovaj praznik uvjek pruža veliku radost.

Poručio je i kako mu je drago što se I danas okupilo mnogo vjernog naroda kako bi proslavio slavu svoje lokalne zajednice.

Istakao je i veliko zadovoljstvo što su danas prisutni na proslavi slave hrama I opštine I značani gosti kao što je episkop solunski Nikofor kao Iinjegovo presveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

U porti Hrama, svi vjernici su dobili i prikladno posluženje .  Proslavljanjem slave Hrama i opštine u Brodu završena je višednevna manifestacija “Oktobarske svečanosti slobode”.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *