Brod: Obilježena slava opštine

October 14, 2020, 12:46 pm

U Brodu je danas obilježena krsna slava opštine, Pokrov presvete Bogorodice. Tom prilikom u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Brodu je obilježena sveta arhijerejska liturgija na kojoj je prisustvovao i vladika zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije.

U duhu običaja, Brođani su obilježili svoju slavu Pokrov Presvete Bogorodice. Broj vjernika na ovogodišnjoj liturgiji je bio manja zbog aktelne epidemiološke situacije. Sretnu slavu svim vjernicima poželio je njegovo presoveštenstvo episkop zvorničko tuzlanski Fotije koji je predvodio svetu liturgiju.

Sveta Bogorodica je odraz našeg duha i pruža nam uvijek snagu da preživimo sve nedaće, poručio je episkop Fotije.

Brodskim ulicama je prošla i tadicionalna litija a tom prilikom, održana je i molitva kod spomenika poginulim borcima iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Po povratki ispred crkve je obavljeno osvećenje i lomljenje slavskog kolača. Sretnu slavi svim brođanima poželjelo je i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

On je poručio kako je od prošle slave, na teritoriji opštine, dosta urađeno kako bi se pobljšao život Brođana. Tu je istaknuto bolje vodosnagbjevanje kao i poboljšan saobraćaj.

U Svetosavskom domu priređen je i slavski ručak za sve goste i zvanice.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.