Brod: Akademija u čast Svetoga Save

January 26, 2022, 12:45 pm

U slavu velikog srpskog prosvjetitelja Svetog Save sinoć je u amfiteatru srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ u Brodu održana tradicionalna Svetosavska akademija.

Sveti Sava je srpski narod nadahnuo onim što je najljepše – svetim pravoslavljem, poručeno je sa Svetosavske akademije koja je održana u amfiteatru srednjoškolskog centra u Brodu. Kroz besjedu o Svetom Savi, đakon Goran Marjanović govorio je o značaju za pravoslavlje prvog srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa. Podsjetio je da je Sveti Sava trasirao put, kojim mi i danas hodimo.

“Ovo je poziv svakako u ove praznične dane, pred sam praznik Svetoga Save da nas pozove ka jedinstvu, jer je Sveti Sava zapravo bio ne samo onaj koji je prvi prosvetio naš narod, koji je utemeljio crkvu nego koji je radio zapravo na jedinstvu našeg naroda, što je danas veoma potrebno”, rekao je đakon Goran Marjanović.

U umjetničkom dijelu akademije učestvovale su folklorne grupe – KUD „Duško Trifunović“ i KUD „Liješće“, vrtićke grupe iz dva gradska vrtića, kao i mališani školskog uzrasta, koji su se predstavili horski.

Organizator Svetosavske akademije i ove godine je Svetosavska omladinska zajednica Brod. Akademiji su prisustvovali i predstavnici lokalne zajednice, koji su poručili da je ovo najljepši način da se završi januar, mjesec praznika.

Iz Svetosavske omladinske zajednice podsjetili su i da je proslava našeg prosvjetitelja i učitelja Svetoga Save prilika da podijelimo radost života.

Izvor: TV K3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *