TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Brisel 2” u maju, otvaranje poglavlja u junu

Politički analitičar Dušan Janjić očekuje da će drugi briselski sporazum između Beograda i Prištine biti potpisan 2. maja, tako da bi u junu moglo da dođe do otvaranja poglavlja u pregovorima Srbije sa EU.

“Brisel 2” u maju, otvaranje poglavlja u junu

Janjić je napomenuo da za sada ne postoji saglasnost kada je riječ o zajednici srpskih opština, ali je činjenica, kako je naveo, da je Priština prvi put prihvatila da razmatra nacrt, osnovne ideje statuta zajednice.

“Znalo se i ranije da je zajednica srpskih opština najveće dostignuće Srbije u pregovorima i da će biti najteže da se realizuje”, rekao je Janjić za novosadski “Dnevnik.

Prema njegovim riječima, očigledno je da neće moći da se maksimalizuju želje ni jedne, ni druge strane, ali je jasno i da Beograd drži jake adute u svojim rukama.

Janjić smatra i da će specijalni sud za zločine Albanaca nad Srbima biti formiran uprkos očiglednoj nervozi Prištine.

“Tokom protekle nedelje bio sam dva dana u Prištini, gde su mnogi zbog tog suda nervozni i ne osećaju se nimalo srećnim. A, ovi koji su umešani neposredno, nekako su uspeli da nametnu kolektivni osećaj da to nije dobro za albansku stvar”, rekao je Janjić.

On je dodao da će biti velikog posla za Amerikance i albanske političare da objasne Albancima šta znači zauzeti distancu od ratnih zločina.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.