TV K3

android aplikacija

instaliraj

Brih režirao jedan od NAJBIZARNIJIH GOLOVA ikada (VIDEO)

Brih režirao jedan od NAJBIZARNIJIH GOLOVA ikada (VIDEO)

Ono što su navijači i fudbaleri reprezentacije Srbije doživjeli kao šok kada njemački sudija Feliks Brih nije dosudio očigledan jedanaesterac za “orlove” u mundijalskom meču sa Švajcarskom zapravo je ništa naspram šoka koje je isti arbitar priredio navijačima Hofenhajma.

Bundesligaški meč odigran u jesen 2013. Godine između Hofenhajma i Bajerna iz Leverkuzena iznedrio je jedan od najnevjerovatnijih momenata u elitnom evropskom fudbalu, i to uz Brihovo “aminovanje”. Tada je, pri rezultatu 1:0 za goste, njihov fudbaler Štefan Kisling glavom poslao loptu ka golu domaćih i – promašio, ona je pogodila spoljni dio mreže. Međutim, kako je mreža bila procjepljena, lopta je sa njene spoljne strane ušla – pravo u gol. A Brih? Čovjek koji je “orlove” zavio u crno u Kalinjingradu, pokazao je na centar. Jer, po njegovom mišljenju, “sve je bilo jasno – lopta je u golu, dakle, pogodak za Bajer!”.

Nisu mogli da veruju igrači Hofenhajma, bunili se, tražili pravdu, ali – prošli su kao Aleksandar Mitrović sada na Mundijalu. Brih je bio jasan, pogodak za Bajer, 2:0. Na kraju se taj “gol koji to nije” ispostavio kao odlučujući jer su gosti iz Leverkuzena pobijedili sa 2:1, iako je pravedan bio samo rezultat 1:1.

Poslije igrača, i čelnici Hofenhajma su se bunili, i to zvaničnim putem, žalbom. Međutim, tribunal Bundeslige je odlučio da se meč ne ponavlja, već da se registruje pomenutim rezultatom 2:1, uz obrazloženje da “iako rezultat nije zadovoljavajući kada se radi o duhu sporta, odluka sudije jeste bila u skladu sa pravilima (koja predviđaju da je arbitar taj koji presuđuje da li je gol ili nije gol)”.

Sam Brih se pravdao riječima da nije vidio šta se desilo, piše Blic.

– Bio sam ubjeđen da će poslije Kislingovog pokušaja glavom lopta proći pored spoljnog dijela stative. Međutim, baš u tom trenutku, pogled mi je bio blokiran, pa sljedeće što sam vidio je – lopta u golu – objasio je Feliks Brih kako to da je priznao pogodak koji se nije ni dogodio, a koji je skupo koštao ekipu Hofenhajma.

Greške su, naravno, “skuplje” na Mundijalu, jer više bole, ali ono što je Brih priredio “orlovima”, samo je, izgleda, nastavak tradicije vezane za ovog nkemačkog arbitra.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.