Brčko: 15 jula biće održan internacionalni plivački maraton

Brčko: 15 jula biće održan internacionalni plivački maraton

U Brčkom će prvi put, 15. jula na rijeci Savi, biti održan internacionalni plivački maraton.

Maratonci će plivati dionicu dugu 9 kilometara, od sela Vučilovac do gradskog izletišta Ficibajer. Učestvovaće 20 maratonaca iz 6 zemalja.

Organizator Prvog plivačkog maratona na rijeci Savi u Brčkom je plivački klub “Atos – Sava”. Start maratona je na 238. kilometru od izvora, a kraj na 229. kilometru Save, ka njenom ušću.

– Ograničili smo broj učesnika, na nekih maksimalnih 20 zbog njihove bezbjednosti, zato što nam je ovo prvi put da pravimo ovakvu manifestaciu. Ne samo mi i u Brčkom, nego i u BiH. Ovo je prvi međunarodni maraton plivački u BiH – rekao je predsjednik PK “Atos – Sava” Draško Đurić.

Pomoć u organizaciji ove brčanske manifestacije, stigla je iz Šapca u kome je maraton na Savi, postao tradicija. Učestvovaće maratonci iz Mađarske, SAD, Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH.

– Mogu da vam kažem da je, kada je kod vas manifestacija, tada je svetsko prvenstvo u Mađarskoj i mnogo, mnogo nacionalnih prvenstava mngoih zemlja, tako da je mali borj plivača, koji dolaze. Ono što dolazi ovdje je stvarno vrhunski i da ne kažem, mnogo atratktivnih plivača – izjavio je direktor “Šabačkog plivačkog maratona” Vojislav Milić.

Pokrovitelj savskog plivačkog maratona je vlada distirkta Brčko. U obezbjeđenje maratona i organizaciju biće uključene sve gradske službe, civilna društva i sva udruženja, okupljena oko rijeke Save.

– Želim da izrazim zadvoljstvo, što će evo Ficibajer, biti sjedište te sportske manifestacije, na izvjestan način ćemo i taj Ficibajer, vratiti u centar dešvanja, kada su u pitanju sportovi plivački – kaže gradonačelnik distrikta Brčko Siniša Milić.

Osim plivačkog maratona, na Ficibajeru je planirano takmičenje u nekoliko atletskih disciplina, u odbojci na pijesku, i pripremanju ribljeg paprikaša. A na Savi će biti organizovana regata uz učešće 2 brčanska kajak kanu kluba.

 

(agencije)

Komentarišite

Your email address will not be published.