TV K3

android aplikacija

instaliraj

Borenović: Očekujem direktan mandate PDP-a

Borenović: Očekujem direktan mandate PDP-a

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je večeras u Zvorniku da PDP očekuje vrlo dobar rezultat i direktan mandat u Izbornoj jednici sedam za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Ističući da očekuje dobar rezultat i za parlament BiH, Borenović je rekao da u prvom redu PDP očekuje pobjedu Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske.

Borenović je prije početka predizbornog skupa PDP-a rekao novinarima da ovaj dio Republike Srpske zaista može da bude ključni prostor za razvoj cijele Republike Srpske.

– Ovdje se nalazi kompanija ‘Alumina’, čiji kapacitet pokazuje veliki ekonomski potencijal koji je značajan, ne samo za zvorničku regiju, nego za cijelu Republiku Srpsku – naveo je Borenović i naglasio da od “Alumine” može da živi 20.000 porodica.

On je dodao da se moraju napraviti strateški planovi da privredni rast u ovom kraju, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, bude u još većem obimu i to je ono na čemu treba raditi.

– Zato smo intenzivno krenuli u pripremu sprvođenja našeg prgrama obnove Republike Srpske, a ovih dana radimo i pripreme za izradu budžeta Republike Srpske za 2019. godinu jer ćemo sa našim koalicionim partnerima, nakon izbora, biti u vlasti u Srpskoj – rekao je Borenović.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Darko Pašalić naglasio je da je ključno ukazati građanima na neophodnost sprovođenja društveno-ekonomskih reformi u Republici Srpskoj.

– Za sprovođenje tog procesa neophodni su novi kvalitetni kadrovi, a PDP ima sasvim dovoljno ljudi za sprovođenje tog procesa – rekao je Pašalić, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zvornik.

On je istakao da će građani 7. oktobra prepoznati PDP kao značajnu alternativu koja će napraviti pozitivan zaokret u ovom društvu.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Dragan Galić rekao je da je PDP na prošlim lokalnim izborima imao oko 750 glasova, a da je minimalni cilj na ovim izborima 1.500 glasova.

(Srna)

Komentarišite

Your email address will not be published.