Predsjendištvo PDP-a: Neophodno je da se što prije razriješi pitanje nametnutog ,,Inckovog zakona” (VIDEO)

November 25, 2021, 3:52 pm

Nakon današnje sjednice Predsjedništva PDP – a istaknuto je da ni nakon četiri mjeseca od nametnutog zakona bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka nije došlo do rješenja za izlazak iz ozbiljne političke krize koja je prisutna u Bosni i Hercegovini, nakon čega su istakli koja su to moguća rješenja kada je trenutna situacija u pitanju.

Dok cijene rastu i epidemija uzima svoj danak, zemlja se sve više i više zadužuje, a veliki broj građana odlazi iz Bosne i Hercegovine, rekao je lider PDP – a Branislav Borenović. Dodao je da vladajuća koalicija ne mari za aktuelnu krizu, nego je čak i produbljuje, zbog čega je u PDP – u razmatrano o mogućim rješenjima o izlasku iz trenutne situacije.

Naglasio je da je neophodno i da se konačno riješi pitanje vlasništva nad imovinom, i to kroz parlamentarne procedure.

Smatraju da je potrebno da se u Parlamentarnoj skupštini BiH otvori proces usvajanja zakona o prestanku mandata stranih sudija i izbora domaćih sudija. Borenović je istakao da PDP ostaje dosljedan i potpuno privržen Dejtonskom mirovnom sporazumu i ustavnoj poziciji Srpske i dvoentitetskom uređenju BiH.

TV K3 (Foto: PDP)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *