TV K3

android aplikacija

instaliraj

Boravili u zaraženim područjima: Sedam osoba u kućnoj izolaciji u Gradišci

Boravili u zaraženim područjima: Sedam osoba u kućnoj izolaciji u Gradišci

Epidemiološka situacija na području Gradiške je stabilna i pod kontrolom, nema registrovanih slučajeva zaraze virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom i u kućnoj izolaciji je sedam lica koja su boravila u područjima koja su zahvaćena epidemijom, izjavio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Adžić je rekao da je na današnjoj sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije konstatovano da, ako bude zaraženih virusom korona, u roku 24 sata Dom zdravlja i Bolnica Gradiška mogu da obezbijede prostor za izolaciju takvih lica.

– Gradska uprava će u svim kriznim situacijama biti na usluzi zdravstvenim ustanovama i u funkciji preventivnog djelovanja. Nema potrebe za panikom, ali moramo biti savjesni i da se građani koji imaju bilo kakve simptome i sumnje da su zaraženi virusom korona jave u Dom zdravlja – rekao je Adžić.

On je naglasio da će gradski Štab za vanredne situacije uputiti dopise nadležnim institucijama da na graničnom prelazu Gradiška budu uvedene pojačane kontrole lica koja dolaze iz područja koja su zahvaćena virusom korona.

Adžić je naveo da je Štab za vanredne situacije donio i zaključak da zdravstvena i sanitarna inspekcija pojačaju kontrole u ugostiteljskim objektima i igraonicama.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac rekla je da je sedam lica, koja su pod zdravstvenim nadzorom i u kućnoj izolaciji, doputovalo iz Italije, Njemačke i Hrvatske, odnosno iz Rijeke.

Tepavčeva je ponovila da u ovakvim situacijama nema potrebe za velikim strahom, te da je potrebno izvući pouke iz iskustava u zemljama koje su u većoj mjeri već zahvaćene virusom korona.

– Svi zajedno imamo građansku odgovornost da spriječimo širenje zaraze, da svi oni koji dolaze iz područja zahvaćenim virusom korona da se jave nadležnim službama. Higijensko-epidemiološka služba uvela je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo i svi koji dolaze iz zahvaćenih područja, bez obzira da li imaju simptome virusa, treba da se jave na broj telefona 051/826-745 i dobiće potrebna uputstva – navela je Tepavčeva.

Izvor: Srna 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.