Boračka organizacija opštine Prnjavor proslavila krsnu slavu Mitrovdan (VIDEO)

November 8, 2019, 1:46 pm

I Boračka organizacija opštine Prnjavor obilježila je krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija u prnjavorskom Centru za kulturu.

Iako na području Prnjavora nije bilo ratnih dejstava, prnjavorski borci pronijeli su slavu opštine. 626 boraca dalo je živote za stvaranje RS, po čemu je ova opština druga po učešću poginulih boraca u ukupnom stanovništvu. Potpredsjednik BO Prnjavor Slavoljub Vuković podsjetio je da je obaveza svih da čuvaju Republiku Srpsku, ali i da se sjećaju onih koji su dali svoje živote za nju.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je krsnu slavu Mitrovdan svim borcima Prnjavora, kao i Republike Srpske, naglasiviši da su borci ove opštine dali nemjerljiv doprinos za stvaranje i odbranu Republike Srpske, kao i za odbranu opštine Prnjavor.

 

Opštinska Boračka organizacija upriličila je slavski ručak kojem su prisustvovali nekadašnji borci, predstavnici lokalne vlasti, privrednog, kulturnog i vjerskog života opštine. Prije slavskog obreda, u Hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara na Vučijaku služena je liturgija, nakon čega je održan parstos poginulim borcima otadžbinskog rata.

Izvor: TV K3 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *