TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bolnici u Bijeljini predato sedam respiratora

Bolnici u Bijeljini predato sedam respiratora
Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini danas je predato sedam respiratora nabavljenih u donatorskoj akciji “Respirator za Srpsku”.

 Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti Vračevi” Milica Lovrić zahvalila je inicijatoru akcije “Respirator za Srpsku” Slavenu Ristiću i svim učesnicima ove humanitarne akcije i istakla da zaslužuju poštovanje svih građana.

– Hvala ovim ljudima dobre volje i velikog srca koji su uz nas u dobru i zlu. Iza nas su tri teška mjeseca, a borba sa virusom korona još traje – rekla je Lovrićeva na prijemu za donatore u bijeljinskoj bolnici.

Prema njenim riječima, bijeljinska bolnica je prije epidemije virusa korona imala osam stacionarnih i jedan pokretni respirator, tokom epidemije dobili su pet stacionarnih respiratora i novih sedam u akciji “Respirator za Srpsku”.

Ristić je rekao novinarima da su nabavljeni kvalitetni uređaji, po ocjeni struke, i poželio da se oni što manje koriste.

– Cilj privrednika koji su učestvovali u akciji nije bila promocija, nego potreba
da iskažemo da smo ljudi, što se pokazalo djelima, prikupljanjem značajnih sredstava – rekao je Ristić.

Predsjednik Privrednog savjeta grada Bijeljina Milenko Stevanović rekao je na prijemu da je ova akcija bila humana i jedinstvena u Republici Srpskoj i regiji i dodao da nije bilo teško animitrati privrednike u Bijeljini za pomoć sugrađanima.

– Pokazali smo snagu i da smo uvijek uz građane, da smo bitan faktor društvene zajednice – ocijenio je Stevanović i pozvao lokalnu zajednicu da radi na unapređenju uslova poslovanja privrede.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je svima koji su doprijeli uspjehu akcije “Respirator za Srpsku”, naročito inicijatoru Slavenu Ristiću, i pohvalio veliki odziv privrednika u teškoj situaciji borbe protiv virusa korona.

– Ponosan sam na privrednike – poručio je Mićić.

Na prijemu su uručene zahvalnice Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, firmama “Elvako Metpro”, “TRB” i “Sport Vižn”, gradu Bijeljina, Rotari klubu u gradu, “Elektroprivredi Republike Srpske” i Privrednom savjetu grada Bijeljina.

U Rusiji je kupljeno 50 respiratora iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji “Respirator za Srpsku” koju su u martu, na početku epidemije virusa korona, pokrenule kompanije “TRB” i “Elvako metpro” u vlasništvu Slavena Ristića.

Respiratori tipa “Aventa-M” kupljeni su od kompanije ЈSC “UIEP” Rusija za 2.305.080 KM, ili 46.101 KM po komadu, a raspoređeni su širom Republike Srpske – 10 Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, po sedam bolnicama u Bijeljini i Doboju, bolnicama u Istočnom Sarajevu i Trebinju po šest, po četiri bolnicama u Zvorniku i Gradišci, tri bolnici u Prijedoru, bolnici u Foči dva i jedan respirator bolnici u Nevesinju.

(SRNA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.