TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bolest Stiva Džobsa strogo čuvana tajna

U biografiji „Postati Stiv Džobs'“ autori otkrivaju detalje koji su prethodili prodaji Džobsovog „Piksar“ studija, koji je 2006. godine preuzeo „Dizni“, prenose elektronski mediji.

Bolest Stiva Džobsa strogo čuvana tajna

Direktor „Diznija“ Bob Iger je navodno saznao da se Džobsu vratio rak pola sata pre nego su oni preuzeli „Piksar“ studio i ta saznanja čuvao u tajnosti sledeće tri godine, navodi se u novoj biografiji osnivača kompanije „Epl“ koji je preminuo 2011. godine.

Autori Brent Šlender i Rik Teceli otkrili su detalje poslovnog poteza kojim je Džobs kasnije postao najveći deoničar „Diznija“.

Kako navode elektronski mediji, Iger je kasnije izjavio kako se posao vredan 7,4 milijardi dolara nije „vrteo oko Džobsa ili njegove bolesti'“, pa je zato nije trebalo ni objaviti.

U knjizi se navodi da je Džobs na operaciju otišao 2004. godine, a 24. januara 2006. na dan kada je „Dizni“ trebao da preuzme studio, Iger je došao u „Piksar“ gde ga je Džobs zamolio da prošetaju.

Nakon što su u obližnjem parku pronašli skrovito mesto, saopštio mu je kako mu se tumor vratio i ima 50 posto šansi da živi još pet godina.

„Pogledao sam na sat i video da imamo još pola sata do objave. Objavićemo da preuzimamo ‘Piksar’. TV kamere su već tu, odbori su glasali, tu su i banke. Kolo se i dalje okreće“, citira se Iger u biografiji.

Sve do tog trenutka, za Džobsovu bolest znali su samo njegova supruga Loren Pauel i lekar, navode elektronski mediji.

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.