TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bogdanić: Sankcije za sve koji budu kršili propise

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će biti sankcionisani svi koji budu kršili propise u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Vlada Srpske.

Bogdanić: Sankcije za sve koji budu kršili propise

“Kada je riječ o domovima zdravlja, čiji su osnivači lokalne zajednice, tu nemam nadležnosti i ne mogu ništa. Na primjer, direktor Doma zdravlja Petrova iz mjeseca u mjesec sebi isplaćuje veću platu od propisane”, naglasio je Bogdanić.

Govoreći o trenutnoj situaciji u zdravstvenom sistemu Srpske, Bogdanić je za “Glas Srpske” naveo da se Fond zdravstvenog osiguranja finansira samo iz doprinosa, te da je sigurno zdravstveni sistem opterećen.

“Rješenja će se tražiti kroz pojačanu prihodovnu stranu, a moramo raditi i na tome da zdravstvene ustanove racionalno troše sredstva”, napomenuo je Bogdanić.

Komentarišući nedavnu smjenu dorektora Kliničkog centra Banjaluka Duška Račića, Bogdanić je rekao da moraju biti završeni započeti radovi na Kliničkom centru, jer odugovlačenje potpisivanja ugovora onemogućava završetak radova na južnom krilu ove ustanove koji se finansira iz kredita Vlade Koreje.

“Imamo uvjerenja od izvođača radova `Samsunga` i podiozvođača radova, te vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra i mislim da smo na dobrom putu”, rekao je Bogdanić i dodao da bi rekonstrukcija južnog dijela trebalo da najvećim dijelom bude zaršena ove godine, a da se u idućem mjesecu očekuje potpisivanje ugovora i početak rekonstrukcije centralnog bloka.

On je naglasio da su u nedavnom razgovoru sa predstavnicima firme “Samsung” dobijena uvjeravanja i preliminarno pozitivan odgovor korejske banke da će u narednom periodu odobriti kredit od 80 miliona dolara.

“Sredstva će biti namijenjena za izgradnju novih bolnica u Doboju i Istočnom Sarajevu”, rekao je Bogdanić.

Bogdanić je rekao i da je u Srpskoj nakon poplava provedena dezinfekcija, da se ušlo u proces dezinsekcije, te da nema većih problema kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, izuzev nekoliko slučajeva oboljelih od virusa “zapadnog Nila”.

“Kada je riječ o stanju u zdravstvu Srpske, svi moramo imati veću društvenu odgovornost, jer olako optužujemo ljude i iznosimo podatke, a kasnije dok se dokaže da to nije tako, demantiji ne vrijede ništa”, poručio je Bogdanić.

Komentarišite

Your email address will not be published.