Bobar banka nastavlja normalan rad

September 30, 2014, 10:24 am

 

Bobar banka će, i pored velikog gubitka za sve zaposlene iznenadnom smrću osnivača Bobar grupe Gavrila Bobara, nastaviti sa normalnim radom i redovnim aktivostima, navodi se u saopštenju.

Bobar grupa jedna je od akcionara Bobar banke.

Gavrilo Bobar, vlasnik kompanije “Bobar” i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, iznenada je preminuo noćas u Bijeljini u 59. godini. Iz kompanije “Bobar” je saopšteno da će datum sahrane biti određen naknadno.

Gavrilo Bobar rođen je 5. maja 1955. godine u Bijeljini.

Mješovito preduzeće “Autosemberija” osnovao je 1989. godine, iz kojeg ubrzo u BiH izrasta Kompanija “Bobar”, odnosno “Bobar grupacija”.

Kao istaknuti privrednik Bobar je razvio bogatu privrednu aktivnost koja obuhvata 28 preduzeća svrstanih u četiri poslovne jedinice sa više od 35 poslovnih djelatnosti i oko 1.100 radnika.

Na političkom planu bio je angažovan u Savezu nezavisnih socijaldemokrata kao član Glavnog odbora, a u Bijeljini i kao član Gradskog odbora ove stranke. Za narodnog poslanika izabran je opštim izborima 2010. godine.

Stipendirao je i školovao više od hiljadu talentovanih studenata i učenika iz BiH, pomagao mnoge društvene, kulturne i sportske manifestacije. Kao izuzetan humanista materijalno je zbrinuo brojne socijalno ugrožene porodice i pojedince, navodi se u saopštenju kompanije “Bobar”.

Iza sebe je ostavio suprugu Tanju, kćerku Anu i sina Boška.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.