TV K3

android aplikacija

instaliraj

BO Derventa proslavila krsnu slavu Mitrovdan (VIDEO)

BO Derventa proslavila krsnu slavu Mitrovdan (VIDEO)

Krsnu slavu Mitrovdan proslavila je i Boračka organizacije opštine Derventa. Lomljenjem slavskog kolača i molitvom obilježen je ovaj dan, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju. Za stvaranje Republike Srpske svoje živote iz ove lokalne zajednice dalo je 608 boraca.

Bila je ovo prilika, kao i svake godine da se sumiraju rezultati rada opštinske Boračke organizacije, ali da se prisjetimo i svih žrtava i ratnih vojnih invalida, koji su svoje živote i dijelove tijela dali za stvaranje Republike Srpske. Predsjednik Boračke organizacije, Boro Dobrilović poželio je svim porodicama poginulih i ranjenih srećnu krsnu slavu i dobro zdravlje.

Među zvanicama bili su i penzionisani general Vojske Republike Srpske Ljubomir Obradović koji je istakao da je 25.000 žrtava iz cijele Republike dalo svoje živote, za mir i stabilnost koji danas imamo, te poručio da moramo biti ponosni te nikad ne smijemo zaboraviti na tu žrtvu. Čestitke povodom krsne slave uputio je i prvi čovjek opštine Milorad Simić.

Iz opštinske Boračke organizacije kažu da je Boračka organizacija Republike Srpske raspisala izbore na republičkom nivou, koji treba da se sprovedu do polovine sledeće godine, te samim tim pozivaju sve iz Boračkih organizacija da se uključe u izborni proces kako bi izabrali najbolje kadrove koji će umjeti da odgovore na sve izazove.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.