Bivši crkvenjak osuđen na godinu dana zatvora: Silovao i izgladnjivao pse (VIDEO)

September 13, 2021, 4:00 pm

Opštinski kazneni sud u Zagrebu proglasio je krivim Ivora Ivaniševića za izgladnjivanje i silovanje pasa, te je nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora.

Takođe, prema presudi mora platiti troškove suđenja u iznosu od oko 5.000 KM.

Ivaniševiću, nekadašnjem članu Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, koji je inače zaposlenik Evropskog parlamenta i već duže vrijeme se nalazi na bolovanju, sudi se u odsutnosti s obzirom da je nedostupan hrvatskim organima, ali i belgijskoj policiji.

Podsjetimo, Ivanišević je, prema optužnici, izgladnjivao pse, a potom bi im, nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentovao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovom stanu.

Priči tu nije kraj. Ivor Ivanišević već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj. Opštinski kazneni sud je za njim raspisao potjernicu nakon što se nije pojavio na sudu 16. marta.

Ivanišević je bivši član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, a suđenje je izbjegavao pravdajući se depresijom i PTSP-om.

Kujica uginula nakon dolaska u sklonište

Ivanišević je preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije polnih organa. U jednom od brojnih mejlova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos. Slike je slao i sa elektronske adrese svoje firme, registrovaene za grafički dizajn. U pretresu njegovog stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-a, a oduzete su mu i memorijske kartice i mobilni telefoni.

Rodezijski goniči, koje je, prema optužnici, seksualno zlostavljao, smješteni su u Dumovec, ali je jedna ženka vrlo brzo uginula od ozljeda koje joj je nanio.

– Ženka je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je – kazali su aktivisti za zaštitu životinja koji su brinuli za pse oduzete Ivaniševiću.

Ivanišević se na ispitivanju branio ćutanjem, dok je krivicu za loše stanje pasa pokušao svaliti na sklonište u Dumovcu, tvrdeći da su oni krivi, jer nisu kod kujice prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije, pa je valjda zbog toga kujica uginula.

Srpskainfo.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *