TV K3

android aplikacija

instaliraj

Birčević pokrenuo euforiju u Lazarevcu: Reprezentacija je svetinja

Stefan Birčević igrač je koji bi mogao da bude džoker Srbije i otkrovenje Svetskog prvenstva.

Birčević pokrenuo euforiju u Lazarevcu: Reprezentacija je svetinja

Ovakav stav pogotovo vlada u Lazarevcu, rodnom gradu krilnog centra Orlova u kome je proveo slobodan dan koji je reprezentacija dobila nakon što se vratila sa turnira u Italiji i Francuskoj.

– Svi su pod blagom euforijom – kroz osmeh je počeo priču Birčević. – Nekada mi se čini da nisam još uvek u potpunosti svestan težine koju sve ovo nosi. Reprezentacija je svima svetinja i za nju svi navijaju.

Pohvale stižu sa svih strana. Kako se one odražavaju na vas?

– Ponosan sam što sam u prilici da budem deo ovog tima i što imam priliku da igram protiv najjačih selekcija. Ali, iskreno ne razmišljam o tome. Moj cilj je da na svakom treningu i meču pružim maksimum. Da svaki put kada istrčim na parket u ekipu unesem dodatnu energiju i da budem što je moguće agresivniji. Na meni je da koristim svaku priliku za dokazivanje, a zna se ko je tu da ocenjuje.

Kako sada stvari stoje, realno je očekivati da selektor Đorđević po završetku turnira u Beogradu, odredi konačan spisak putnika na Svetsko prvenstvo.

– Šta da kažem, ako budem među putnicima, to bi mi bila najveća stavka u karijeri. Sem Olimpijskih igara, ništa ne može da se meri sa učešćem na tako jakom i značajnom turniru. Nijedan klupski uspeh nema tu težinu kao osećaj da predstavljaš svoju zemlju – iskren je Birčević. S. ŽURNAL

Komentarišite

Your email address will not be published.