TV K3

android aplikacija

instaliraj

Biljke koje isušuju i(li) ovlažuju vazduh u prostoru

Biljke koje isušuju i(li) ovlažuju vazduh u prostoru

Biljke koje isušuju i(li) ovlažuju vazduh u prostoru

Svekrvin jezik

Ova biljka čini čudesne stvari: osvježava vazduh, proizvodi velike količine kiseonika te neutrališe štetne tvari iz sintetičkih materijala. S obzirom na to da zadržava vlagu u svojim listovima, ne treba ju često zalijevati. Povrh svega, ne traži mnogo pažnje, pa je možete smjestiti u bilo koji dio stana ili kuće.

Fikus

Fikus je jedna od najpopularnijih kućnih biljaka s obzirom na to da vlaži vazduh, ispunjava ga kiseonikom, neutrališe toksine i viruse te upija dosta prašine. Najbolje uspijeva u domovima s mnogo prostora, a traži i stalnu hladovinu. Najčešća vrsta je fikus benjamin, koji brzo raste i kojeg ne treba često zalijevati.

Lozica

Ova se biljka ponaša poput bršljana – svojim lišćem brzo obuhvati prostor oko kojeg raste, te se uzdiže prema svjetlosti. Brzo se prilagođava suvom vazduhu, te ga postepeno ovlažuje. Sa druge strane, treba joj mnogo hlada i često zalijevanje.

Kalanhoa

Ova biljka s Madagaskara je stvorena za stanove sa suvim vazduhom. U listovima zadržava vlagu i pomaže u regulaciji svježine u svojoj okolini. Ne treba je često zalijevati, ali je treba pozicionirati na mjesto sa kojeg će dobiti dosta Sunčeve svjetlosti.

5 biljaka koje isušuju višak vlage u vazduhu

Spatifilum

Vjeruje se da ova biljka donosi ljubav u kuću, pa je neki nazivaju ženskom srećom. Ne samo da spatifilum isušuje višak vlage u vazduhu i reguliše klimu u prostoru, već i uništava buđ. Najbolja iskoristivost je ako biljku držite u prostoru na idealnih 18 stepeni Celzijusovih.

Kavovac

Bobice kavovca pojavljuju se tek nakon pet ili šest godina od trenutka kada je biljka posađena, pa je najbolje kupiti već izraslu biljku. Ona isušuje višak vlage, a vazduh ispunjava prekrasnim tropskim mirisom.

Mirta

Mirta je simbol mira i užitka. U prošlosti su ljudi vjerovali da je ova biljka sveta, da ljudima može povratiti mladost, a putnike ispuniti dodatnom energijom. Danas su utvrđene neke druge blagotvorne karakteristike. Mirta uklanja višak vlage iz okoline te ubija mikrobe iz vazduha.

Lovor

Lovor je simbol pobjede, slave i veličanstva. Potiče iz suptropskog područja zbog čega voli hlad, vlažan vazduh i darežljive količine tople vode. Uklanja višak vlage iz vazduha, a njegovi osušeni listovi oplemeniće okus brojnih jela u kuhinji.

Stablo limuna

Limunovo stablo ispunjava vazduh fantastičnim citrusnim mirisom, a istovremeno uklanja višak vlage iz svoje okoline. Sadrži velik broj ljekovitih tvari, te steriliše prostor oko nje. Limunovo stablo voli Sunčevu svjetlost i redovno zalijevanje.

(Zadovoljna.hr)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.