TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bilans stravične nesreće: 29 mrtvih i 27 povrijeđenih njemačkih turista

Bilans stravične nesreće: 29 mrtvih i 27 povrijeđenih njemačkih turista

U udesu autobusa, koji je na portugalskom ostrvu Madeira prevozio njemačke turiste, 29 ljudi je poginulo, a 27 povrijeđeno, prenio je Rojters najnovije podatke.

Autobus, u kome su bili vozač, turistički vodič i 55 turista iz Njemačke, prevrnuo se u srijedu u 18.30 na strmoj padini nakon što je na krivini sletio sa puta i udario najmanje u jednu kuću u naseljenom mjestu, rekao je gradonačelnik Funčala Filipe Souša za kablovsku stanicu SIC.

Potpredsjednik regionalne vlade Madeire Pedro Kalado je na pres konferenciji kazao da su povrijeđeni, uključujući portugalskog vozača i lokalnog vodiča, prevezeni u lokalnu bolnicu.

Portugalski premijer Antonio Košta je na Twitteru napisao da je uputio saučešće njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. “Sa velikom žalošću sam primio vijesti o ovom tragičnom događaju u Madeiri”, napisao je on.

Embedded video

CGTN

@CGTNOfficial

29 German tourists killed in bus crash in Portugal https://bit.ly/2L1dEE3 

27 people are talking about this

Portparol Merkelove Štefen Zajbert izjavio je da su “užasne vijesti stigle iz Madeire”.

“Mi smo u najdubljoj žalosti zbog svih onih koji su izgubili život u udesu autobusa”, napisao je Zajbert na Twitteru i dodao: “Naše misli su s povrijeđenima”.

On je naveo i da je njemačka vlada uspostavila posebnu telefonsku liniju za ljude zabrinute zbog članova svojih porodica.

Vlasti su saopštile da istražuju uzrok nesreće, navodi AP.

Komentarišite

Your email address will not be published.