TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bez odlaska u salon: 5 saveta da uradite manikir poput profesionalaca!

Bez odlaska u salon: 5 saveta da uradite manikir poput profesionalaca!

Pročitajte 5 trikova profesionalaca, koji će vam pomoći vam manikir bude “kao sa slike”!

  1. Uklonite lak sa noktiju koristeći četkicu za maskaru.

Da bi novi manikir izgledao savršeno, potrebno je dobro skinuti prethodni lak za nokte. Lak ponekad može uporno da se zadržava u uglovima noktiju. Da biste se otarasile dosadnih ostataka boje, sipajte skidač laka za nokte na prethodno opranu četkicu iz maskare koju ste potrošile. Bićete iznenađene koliko će vam ovaj čaroban trik pomoći!

  1. Vodite računa o tome da nokti moraju biti suvi.

Nakon uklanjanja laka, potrebno je da operete ruke i osušite ih peškirom. Ukoliko se na noktima nalazi krema, ulje za zanoktice ili neki sličan proizvod, lak se neće dugo zadržati na noktima.

  1. Nanosite lak u tankim slojevima.

Da bi se lak duže zadržao i da bi izbegle krunjenje laka, potrebno je da nanesete tanak sloj. Nakon prvog sloja, sačekajte da se osuši, pa potom nanesite i drugi sloj, trudeći se da bude tanak. Izbegavajte da mućkate bočicu i pokušajte samo da je protrljate između dlanova-to će sprečiti stvaranje mehurića u laku i njegovo zgrušavanje.

  1. Ne zaboravite ivice (vrhove) noktiju.

Da bi se lak duže zadržao, pri nanošenju drugog sloja, četkicom nanesite lak skroz uz vrh nokta. To će sprečiti da lak krene da se skida.

  1. Koristite fen za kosu za brže sušenje laka.

Možda nemamo sve lampu za nokte kao u salonima, ali to nas ne sprečava da nam manikir bude jednako savršen. Kada nanesete lak, fenom prosušite nokte. Tako nećete morati dugo da čekate da se lak u potpunosti osuši i nećete ga pokvariti, jer žurite, a nokti nisu u potpunosti suvi.

 

(Cosmopolitan.rs)

Komentarišite

Your email address will not be published.