TV K3

android aplikacija

instaliraj

Berček dobitnik “Nušićeve nagrade” za životno djelo

Berček dobitnik “Nušićeve nagrade” za životno djelo

Pozorišni festival “Nušićevi dani”, 35. po redu, biće održan od 16. do 28. aprila u Centru za kulturu Smederevo, a “Nušićeva nagrada” za životno djelo glumcu-komičaru ove godine biće uručena Aleksandru Berčeku.

U takmičarskom programu biće izvedene predstave “Korešpodencija” u režiji Gorčina Stojanovića i produkciji Zvezdara teatra, “Urnebesna tragedija” Ateljea 212, u režiji Marka Manojlovića, “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Jagoša Markovića.

Na programu su i “Pod žrvnjem” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Egona Savina i “Žalujoča družina”, rađena u produkciji Prešernovog gledališča iz Kranja i Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja, a u režiji Igora Vuka Torbice.

Posljednje večeri festivala biće uručena nagrada Aleksandru Berčeku, kao i bijenalna nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu pozorišnom reditelju Jagošu Markoviću.

Biće dodijeljene i nagrade za najbolju predstavu po ocjeni publike i za najbolju predstavu po ocjeni stručnog žirija, kao i nagrada “Milosav Buca Mirković” za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu.

Nušiću, tom vječitom savremeniku i sapatniku svih srpskih naraštaja, velikanu srpske književnosti, i ove godine Smederevo će se odužiti pozorišnim festivalom.

 

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.