Beograd: Promocija naučnih radova o ratnim dešavanjima u Srebrenici

Beograd: Promocija naučnih radova o ratnim dešavanjima u Srebrenici

Zbornik radova “Preispitivanje Srebrenice: Zbornik radova sa naučno-stručnih skupova o Srebrenici 2015. i 2016. godine”, u zajedničkom izdanju Muzeja žrtava genocida u Beogradu, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Fonda strateške kulture iz Moskve, biće predstavljen danas u beogradskom Medija centru.

Zbornik radova predstavlja doprinos borbi za punu istinu o dešavanjima u Srebrenici 1995. godine, u periodu od 1992. do 1995. godine i od 1941. do 1945. godine, u domaćem i u međunarodnom kontekstu, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu. U saopštenju se navodi da će oni koji ovaj zbornik budu pročitali shvatiti da sva medijska propaganda, sve haške presude i svi pokušaji ućutkivanja i cenzure nisu urodili plodom.

Kao učesnici promocije najavljeni su vršilac dužnosti direktora Muzeja žrtava genocida u Beogradu Veljko Đurić Mišina, direktor Predstavništva Srpske u Srbij Mlađen Cicović, iz Fonda strateške kulture Aleksandar Pavić, potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović i profesor emeritus Nenad Kecmanović.

 

Izvor: SRNA

Komentarišite

Your email address will not be published.