TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bela kuća: Folijevo ubistvo teroristički napad protiv SAD

Ubistvo američkog novinara Džemsa Folija u Siriji od strane džihadističkih militanata predstavlja "teroristički napad protiv SAD", saopštila je danas Bela kuća.

Bela kuća: Folijevo ubistvo teroristički napad protiv SAD

“Kada je neko od naših ubijen na takav način, mi to vidimo kao napad na našu državu”, izjavio je Ben Rouds, zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost, prenosi AFP.

Rouds je naglasio kako je plaćanje otkupnine za taoce “pogrešna politika” i kako Vašington neće obezbeđivati fondove za terorističke organizacije, čime im se omogućava da proširuju svoje operacije.

Ne navodeći tačan broj, Rouds je rekao kako u Siriji ima malo talaca iz SAD i kako će Amerika učiniti sve što može da ih vrati kući.

U četvrtak su američki ministar odbrane Čak Hejgel i general Martin Dempsi u obraćanju novinarima istakli kako grupa Islamska država (IS) predstavlja ozbiljniju pretnju nego neka “obična teroristička grupa” jer slede viziju koja može radikalno da promeni Bliski istok.

SAD i lokalne iračke snage bi mogle da zaustave i poraze IS, ali je nužno da sunitsko stanovništvo kako u Siriji, tako i u Iraku, odbaci tu grupu, naglasili su Hejgel i Dempsi.

Komentarišite

Your email address will not be published.