TV K3

android aplikacija

instaliraj

Beker se dva meseca lomio: Plašio sam se rada sa Novakom, osetljiviji je od mene(VIDEO)

Nemac je pričao o tenisu nekada i sad i otkrio ko je za njega najbolji igrač ikada

Beker se dva meseca lomio: Plašio sam se rada sa Novakom, osetljiviji je od mene(VIDEO)

Boris Beker trener Novaka Đokovića, još jednom je govorio o razlikama između Rafaela Nadala, Rodžera Federera i najboljeg tenisera sveta, ako i o problemima koje je imao na startu saradnje sa srpskim teniserom.

No pre nego što je zbotioo današnjem tenisu Beker je pričao o vremenu kada je bio igrač.

“Ja nisam bio neki teniser. Leđa su mi bila slaba, što je značilo da sam se kreteo prilično sporo, ali sam bio dobar taktičar. Koristio sam glavu više od rivala i sećam se da sam 1997. posle poraza od Samprasa došao na mrežu Centralnog terena na Vimbldonu i rekao mu: “Predajem ti ključeve moje bivše kuće, tvoji su!” Pit je bio najbolji teniser koji se ikada bavio ovim sportom. Kada sam ja igrao tenis, čini mi se da se više uživalo. Jeste svaki meč bio važan jer je konkurencija bila malo otvorenija veća, bilo je više tenisera koji su bili u vrhu nego danas, kada je ovaj sport koji posle porodice, najviše volim postao neka vrsta nauke”, rekao je Beker.

Govoreći o današnjim teniserima Nemac, koji je najmlađi šampion Vimbldona je istakao.

“Tri igrača odskačuu od ostalih. Ali postoji grupa igrača, koja je na korak od vrha. Još nije na vrhu, ali je veoma blizu”, prva je Bekerova reakcija.

On se potom usresredio na Rafaela Nadala, Rodžera Federea i Novaka Đokovića.

“Imam veliko poštovanje za Nadala i sve što je uradio. Stric Toni ga je sa 15-16 godina vodi kroz karijeru i svaki njegov pokret je pomno praćen. razvio se u sjajnog igrača i sve što radi na terenu deluje impresivno”, rekao je Beker, koji ne krije da više simpatija ima prema Rodžeru Federeru.

“On ima sve. Ne voli kada to čuje, ali da nije tako, mislim da ne bi osvojio toliko trofeja. Mislim da je u finalu Vimbldona protiv Đokovića 2014. godine odigrao najbolji meč u karijeri i tvrdim da ostala finala nisu bila tako lepa i kvalitetna. Uz to mislim da Novak i Rafa, moraju još da rade, kako bi dostigli nivo koji ima Rodžer”.

Za kraj Boris Beker je pričao o Novaku Đokoviću.

“Pozvao me je posle US opena 2013. godine kada je skliznuo sa ATP trona. Vratio se iz Kine i tražio sam da se sretnemo i razgovaramo ovoreno, ne preko telefona, kao što je bilo u prvim kontaktima. Osam nedelja sam ga pratio, gledao šta radi, kako trenira, kako funkcioniše tim koji ga prati, dok nisam prelomio i prihvatio da budem deo Novakove priče. Nije lako. Veoma je osteljiv, rekao bih čak i više nego što sam ja, a važio sam za takvog tenisera. Ali impresivno je koliko voli da trenira i kakav je takmičar. Veoma je posvećen i fokusiran na tenis i to objašnjava zašto je toliko uspešan”, rekao je Beker.

Kurir

Komentarišite

Your email address will not be published.