TV K3

android aplikacija

instaliraj

Beker: Naučiću Novaka da pada bez bola

Beker: Naučiću Novaka da pada bez bola

Novakov rival u osmini finala je Francuz Žo-Vilfrid Conga. To u prevodu znači da ćemo gledati – topovske servise, istrčavanja na mrežu, atraktivne voleje. Francuz voli da zadivljuje publiku bacakajući se po travi, baš kao što je to nekad na istom mestu radio Boris Beker. A moraće i Novak, samo mnogo bolje nego protiv Simona.

– Pričao sam sa Bekerom o volejima u padu. Nisam baš vešt u tome kako treba da padnem. Zato mi je stradalo rame protiv Simona. Ali, naučiću – kaže Novak.

Ako Beker ima šta da nauči Novaka, onda je to sigurno “umetnost bacanja na travi”:

– Već smo vežbali kako to da uradi bezbolno. Ukoliko padne kako treba i skotrlja se na adekvatan način, sve je bezbolno! Srećom, sa Novakovim ramenom je sve u redu. Išli smo na preglede, testovi pokazuju da nema oštećenja. Zaista je dobro što su stigla ta dva dana odmora jer fizički i mentalno treba da se odmori. Potrebno mu je jer je u drugoj nedelji svaki meč kao finale – poručio je Beker u intervjuu za nemački portal “Tennis. net”.

Novak Đoković kaže da ga protiv Conge očekuje veliko iskušenje. A na njegovim ramenima kao da je sve veći teret osvajanja nove, sedme grend slem titule. Beker kaže da je tu da pomogne da ga rastereti.

– Ono što je problem za Novaka, za mnoge druge je san. Finale grend slema je ogromno dostignuće, kulminacija za 99 odsto igrača. Ali za Novaka polufinale i finale nisu satisfakcija. U tenisu je tako, morate stalno napredovati jer u svlačionici niko ne spava! Ako igrate stalno isto, pročitaju vas, tako da morate da nalazite nove trikove i načine da ostanete na vrhu – smatra Beker.

Novak je rekao da ga protiv Conge čeka težak zadatak, zato upozorava.

– Očekujem da servira dobro, to mu je prednost. Pogađa sjajno uglove. Izlazi napred, agresivan je. Ako ima svoj dan, svakog može da pobedi – kaže Đoković.

Conga je u Parizu rekao da mu je Novak “uništio karijeru”.

– Ovo je još jedna prilika da igram sa jednim od najboljih igrača sveta. U dobroj sam formi i zdrav sam, a imam i više vremena za odmor – poručio je Conga.

 

(Blic)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.