TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banjaluka: Obilježen Dan nestalih i poginulih

Služenjem parastosa u Sabornom hramu Hrista Spasitelja i polaganjem vijenaca na groblju Sveti Pantelija i Spomen-kosturnici na Novom groblju, u Banjaluci je obilježen Dan nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Banjaluka: Obilježen Dan nestalih i poginulih

Vijence su položili izaslanici predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, delegacije Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Stevandić je rekao da obilježavanje ovakvih događaja 20 godina od završetka rata treba staviti u kontekst sadašnjeg vremena, kada je srpski narod na pragu velikih podjela.

“Kad god rješavamo bilo kakve političke rasprave, trebalo bi da se vratimo na ovakva mjesta i da načinimo korak nazad u ličnoj impresiji, a korak naprijed u zajedničkoj budućnosti”, poručio je Stevandić nakon polaganja vijenaca.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.