Banjalučka Tržnica proslavlja 92. godine postojanja

June 14, 2019, 4:11 pm

Banjalučka “Tržnica”, jedno od najstarijih gradskih preduzeća u nedjelju će proslaviti svoju krsnu slavu “Duhove”. Tokom svečarskih dana planirano je, za Duhovski ponedjeljak humanitarna akcija, a za Duhovski utorak tradicionalna manifestacija “Dan za hvala”.

Banjalučka “Tržnica” ove godine obilježava 92. godine postojanja i rada. U poslovnim jedinicama Gradske tržnice su zelena i robna pijaca, Nova pijaca u čijem sastavu su zelena, kvantaška, stočna i autopijaca.

Duhovski ponedjeljak je tradicionalno rezervisan za humanitarni rad. Predstavnici Tržnice će posjetiti Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i štićenicima uručiti prigodne poklone. Na “Duhovski utorak” biće održana manifestacija “Dan za hvala” na “Novoj pijaci” u Banjaluci, koja se slavi 20 jubilarni put.

Program manifestacije u utorak počinje u 11 i trajaće do 15 časova, kada je planirano druženje sa posjetiocima uz zajednički ručak. A pored bogatog kulturno – umjetničkog programa, predviđena je i smotra fijakera.

“Tržnica” je, kako kažu, bila i ostaće promoter zdrave hrane. Slogan tržnice koji postoji od 2007. godine glasi “Mali grad u našem gradu”, a tako je i danas 92. godine od njenog osnivanja.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *