TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banja Luka: Za besplatne udzbenike tri miliona KM (VIDEO)

Banja Luka: Za besplatne udzbenike tri miliona KM (VIDEO)

Za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike od trećeg do devetog razreda koji su treće i svake naredno dijete u višečlanim porodicama Vlada Srske će za ovu godinu izdvojiti tri miliona KM.

Prema trenutnim podacima za školsku 2020/21. godinu, trebalo bi obezbijediti udžbenike za oko 9.400 učenika prvog i 9.450 učenika drugog razreda, te 10.275 učenika iz porodica sa troje i više djece. Za to je potrebno oko 2,5 miliona KM, a budžetom je planiran veći iznos zbog učenika pobjednika republičkih takmičenja. Ali, ali s obzorom na novonastalu situaciju izazvanu virusom korona, ta takmičenja nisu realizovana, te ne postoji osnov da se obezbijede udžbenici za ovu kategoriju učenika, rekla je resorni ministar, Natalija Trivić.

Za besplatne udžbenike za odlične učenike od trećeg do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece planirano je 250.000 KM, a cilj je pomoći roditelje.

Projekat besplatnih udžbenika za odlične učenike od trećeg do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece, realizuje se od 2007. godine i do sada je za više od 18.700 kompleta udžbenika izdvojeno 2.2 miliona KM. Iz resornog ministarstva su istakli da se pripremaju za novu školsku godinu, te da očekuju da će epidemiološka situacija dozvoliti da se odvija redovni nastavni proces.

 

(TV K3 – Foto: RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.