TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banja Luka: Sindikat radnika unutrašnjih poslova predao peticiju (VIDEO)

Banja Luka: Sindikat radnika unutrašnjih poslova predao peticiju (VIDEO)

Predstavnici Sindikata radnika MUP-a RS, na čelu sa predsjednicom Anicom Jondić, predali su danas na protokol Vlade RS peticiju kojom traže povećanje plata za 35 odsto po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada te utvrđivanje drugačije osnovice za obračun penzija.

Peticiju je potpislao više od 5.000 pripadnika MUP-a, a Vladi daju rok za pregovore  u periodu izrade budžeta za narednu godinu.

Iza peticije koju su danas predali Vladi a kojom traže povećanje plata za 35 odsto i drugači obračun osnovice za obračun penzija, stoji deset mjeseci aktivne borbe za rješavanje ovih pitanja, kaže predsjednica Sindikata radnika MUP-a, Anica Jondić. Od Vlade traže da pregovaraju kako bi našli najbolje rješenje za obje strane.

Jondićeva je podsjetila da plata policijskog službenika u Republici Srpskoj iznosi 830 KM, a penzija od 500 do 540 KM i najmanje su kaže u regionu. Imajući u vidu specifične uslove posla ta primanja su trenutno kaže neodrživa.

Od predsjednice Vlade, Željke Cvijanović, ubrzo je stigao odgovor da će pregovora sigurno biti sa svim socijalnim parterima i da će se plate povećavati koliko to bude moguće.

Iz Sindikata MUP-a dodaju da u pregovorima s Vladom neće pristati ispod 35 odsto povećanja plate za običnog policajca, dok će ostali uslovi biti predmet usaglašavanja.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.