Banja Luka: Sahranjen glumac Danilo Popržen (VIDEO)

June 22, 2019, 6:01 pm

Na banjalučkom groblju Pavlovac danas je sahranjen glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske, Danilo Deni Popržen. Prije toga, u Narodnom pozorištu je održana komemoracija povodom njegove smrti. Popržen, koji je bio prepoznatljivo glumačko lice, umro je juče u 82. godini.

Legendarni banjalučki glumac Danilo – Deni Popržen bio je omiljeno lice Narodnog pozorišta RS koga će kolege pamtiti kao veseljaka uvijek spremnog da podijeli neku anegdotu. Kolege glumci danas su se oprostili od legendarnog boema s kojim su dijelili daske koje život znače. A bio je, kažu, jedan divan čovjek, uvijek nasmijan i veseo.

Danilo je bio profesionalac u poslu koji nikada nije kasnio na probe i predstave, bio je predstavnik „stare škole“ od koga su mlađe kolege imale šta naučiti.

Danilo Deni Popržen ostvario je veliki broj uloga u svojoj karijeri. Osim na pozorišnim daskama briljirao je i u filmovima i televizijskim serijama. Rođen je 1937. godine u Bravnicama kod Jajca. Osnovnu školu je pohađao u četiri grada: počeo u Jajcu, a poslije Požege i Bjelovara, završio u Banjaluci. Iako je zakasnio sa upisom na filmsku akademiju, to ga nije obeshrabrilo da se prijavi na kasting i dobije ulogu u filmu o Penelopi sa Irenom Papas. Popržen je u Zagrebu proveo polovinu svog umjetničkog i glumačkog stvaralaštva, ali i u Banjaluci, gdje je najviše igrao u pozorištu. Isticao je da se u gradu na Vrbasu ne osjeća kao izbjeglica jer je u njemu imao mnogo prijatelja.

https://www.youtube.com/watch?v=pojIMhZTXgE

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *