Banja Luka: Rasprava NS RS o stanju bezbjednosti u RS u maju (VIDEO)

April 24, 2019, 6:46 pm

Posebna sjednica NSRS, na kojoj bi se trebalo razmtrati o stanju bezbjednosti u RS, nakon uzastopnih ubistava u posljednja dva dana, biće održana na prvoj narednoj redovnoj sjednici, koja će najvjerovatnije biti održana 7. maja.

O Stanju bezbjednosti u RS, raspravljaće se tajno. Tačnije, ni novinari neće moći da slušaju o čemu će biti tačno riječi jer će pva tačka biti zatvorena za javnost. Resorni ministar je, na, takođe, za javnost zatvorenoj današnjoj sjednici, poslanicima podnio izvještaj o posljednjim ubistvima policajca u Prijedoru, kao i višestrukom ubistvu u Laktašima kada je ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić. Policija treba da čuva građane, da slobodno žive i kreću se.

Međutim, tragični događaji u posljednja dva dana ne ukazuju na sigurnost, zaključili su poslanici opozicije. Poslanik PDP-a Draško Stanivuković ponovo je pričao o brojnim neriješenim ubistvima u Banja Luci, a za koje se I danas tvrdi da imaju najbliže veze sa vlašću. Posljednje u nizu je ubisto biznismena Slaviše Krunića, koji je I Stanivukovićev tetak.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je u Republici Srpskoj potrebna velika akcija borbe protiv organizovanog kriminala i mafijaških grupa, Čubrilović je rekao da velike akcije nikada nisu dale velike rezultate.
S druge strane, poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić osudio je korištenje ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića u političke svrhe.

A javnost sigurno najviše zanima ko su nalogodavci ovog ubistva, što je I najvažnije u ovom tragičnom događaju koji je uplašio sve građane RS.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *