Banja Luka: Prijem kadeta na policijsku akademiju (VIDEO)

October 10, 2019, 6:54 pm

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum danas su pozdravili polaznike 21. klase Policijske akademije i 7. klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice MUP – a. Primljeno je 340 kadeta, što je rekordan broj od kada postoji Policijska akdemija Republike Srpske. Događaju je prisustvovao i premijer Srpske Radovan Višković.

Više od tri stotina kadeta polaznici su 21. klase Policijske akademije i 7. klase za pripadnike Specijalne aniterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Za ovaj put odlučili su se, kažu, prvenstveno zbog ljubavi prema uniformi, patriotizmu i odgovornosti koju ovaj posao nosi sa sobom.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da su kadeti budućnost Srpske. Prvenstveno u smislu bezbjednosti, uzimajući u obzir činjenicu da se iz godine u godinu privaljuje sve veći broj mladih.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istako je da Vlada redovno radi na poboljšanju položaja radnika MUP – a.

Dodao je da je ponosan je na broj zainteresovanih kadeta za nove obuke u određenim sektorima.
Vlada Srpske donijela je odluku i o finansiranju izgradnje novog objekta Policijske akademije koji će biti u Centru za obuku u Zalužanima. Izgradnja objekta trebala bi početi u proljeće, a na ovaj način svim zainteresovanima biće obezbijeđena kvalitetnija obuka u smislu fizičke, vatrene i taktičke obuke.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *