Banja Luka: Narodni poslanici o javnom redu i miru (VIDEO)

April 24, 2019, 6:44 pm

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. Ponovo se povela žestoka rasprava poslanika opzicije i pozicije.

Opozicinari, posebno nakon trostrukog ubistva u Glamočanima, kao i ubistva policajca u Prijedoru, tvrde da niko u ovoj zemlji više nije siguran, a na račun policije stigle su brojne optužbe.

Dok se u Sali Parlementa raspravljalo o Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, iz kluba SDS-a prisjetili su se prijetnji, koje je u stanici policije u Banja Luci, inspector Miloš Bandić uputio prije nekoliko mjeseci PDP-ovom Ivanu Begiću.

SDS-ov poslanik Nebojša Vukanović tvrdi da nema javnog reda I mira tamo gdje se svima onima, koji se suprostave vlastima, stavlja meta na čelo.

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru propisuju se prekršaji javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniocima prekršaja, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Kako je i najavio prošle sedmice, ministar Lukač je I danas ponovio da će sporni član 4. Ovog zakona o zabrani fotografisanja i snimanja policijskih I drugih državnih službenika, biti povučen, zbog pritiska javnosti i medija. Prije razmatranja ove tačke dnevnog reda Lukač je, na za javnost zatvorenoj sjednici, poslanicima podnio izvještaj o posljednjim ubistvima policajca u Prijedoru, kao i višestrukom ubistvu u Laktašima kada je ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *