Banja Luka: Dodijeljene stipendije za 1.335 srednjoškolaca (VIDEO)

November 25, 2021, 4:22 pm

U okviru ovogodišnjeg programa stipendiranja učenika i studenata za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,6 miliona KM, Grad Banjaluka će u školskoj 2021/2022. godini stipendirati 1.335 učenika srednjih škola. Rješenja o stipendijama učenicima je danas dodijelio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stipendije su dodjeljene u tri kategorije, a najveći broj stipendija je dodijeljen na osnovu uspjeha u školi, prema socijalnom statusu te za deficitarna zanimanja. Stipendije po osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznose 80 KM, dok je iznos za deficitarna zanimanja viši i iznosi 160 KM.

Među stipendistima je i Sara Malbašić, koja uporedo pohađa dvije srednje škole, Medicinsku i Muzičku. Pravo na stipendiju ostvarila je prema uspjehu koji je ostvarila u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“, te se u ime svih stipendista zahvalila gradonačelniku na prijemu i podršci.

Iz banjalučke gradske uprave poručuju da će Grad i ubuduće brinuti o školarcima navodeći da je u planu da srednjoškolci koji dolaze iz višečlanih porodica imaju besplatan javni prevoz.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *