TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banja Luka: Brojne žene žrtve rata dobile odbijenice za finansijsku pomoć (VIDEO)

Banja Luka: Brojne žene žrtve rata dobile odbijenice za finansijsku pomoć (VIDEO)

Brojne žene žrtbve rata nisu ostvarile pravo na finansijsku pomoć, uputili su kritike danas iz istoimenog Republičkog udruženja. Kako je istaktnuto, neke od njih su dobile odbijenice ili su dobili samo statust, a nisu ostvarili prava i niti dobili primanja.

Na današnjoj sjednici u Banja Luci za predsjednika Skupštine Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, izabrana je Nadežda Janković.

Tek što su dobile status i pravo na novčanu pomoć na osnovu ratnih strahota I trauma kroz koje su prošlei preživjele, žene žrtve rata naišle sun a zid. Naime, mnoge od njih prilikom ostvarivanja prava, dobile su odbijenice ili Im je priuznat samo status, a nisu dobili pravo na novčana primanja. Razlozi banalni, da u u ovom udruženju ne mlogu da vjeruju da ih neko zbog toga degradira.

Udruženju je odobren budžet od million I 80.000 KM ali do sada nisu ni trećinu sredstava obuhvatili primanjima. Pitaju se gdje će završiti toliki novac koji ostane.

Staka Petrović iz Zvornika dobbila je zahvalnicu zbog ogromnog doprinosa koji je dala od samog osnivanjaUdruženja žrtava rata Srpske.

Iz pomenutog udruženja navode das u veliki problem I tadašnja djeca, koja su bila u logorima. Neki su dobili odbijenice ili su dobili samo statust, a nisu ostvarili prava i niti dobili primanja.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.