Avion prinudno sletio na auto- put: Otkazao motor (FOTO)

August 5, 2022, 3:43 pm

Manji avion u kojem su se nalazila dva putnika danas je na auto- putu kod mjesta Brezje u Sloveniji prinudno sletio, a prema prvim informacijama niko nije povrijeđen.

Iz Policijske uprave Kranj saopšteno je da su dobili obavještenje da je mali avion prinudno sletio na magistralni put kod Brezja u pravcu Jesenica, piše slovenski portal 24ur.

Mjesto prinudnog slijetanja aviona na autocesti trenutno obezbjeđuje policije. Saobraćaj se na autoputu odvija brzom trakom, a nastaju i gužve. Kašnjenje je trenutno 30 minuta.

Snimak razgovora između pilota i kontrolnog tornja, koji se može pronaći i na web stranici Live air traffic, svjedoči da je postojao problem s motorom.

 

Najprije je jedan od pilota rekao kontrolnom tornju da se moraju vratiti u Lesce zbog problema s motorom. Kasnije slijedi još jedan razgovor, prenosi Klix.

– Motor aviona je otkazao, molim vas da prinudno sletite na magistralnu cestu -, a kontrolni toranj je potom još nekoliko puta pokušao uspostaviti vezu sa pilotima, međutim konekcija je već bila prekinuta.

Srpskainfo.com (Foto: Facebook)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.