TV K3

android aplikacija

instaliraj

Atletičarka Jelena Gajić ide na Evropsko u Švedsku

Atletičarka Jelena Gajić ide na Evropsko u Švedsku

Jelena Gajić član Atletskog kluba ,,Prnajvor” odputovala je danas u Švedski grad Gelve gdje će se boriti na evropskom takmičenju u atletici  za mlađe seniore

Ona će na ovom tamičenju nastupati sa još nekoliko sportista iz Bosne i Hercegovine, gdje će se boriti za ostvarivanje novih sportskih rezultata.

Tokom uspješne sportske godine ona je uspjela da ostvari određene uspjehe  koji su prestavljali njen lični rekord a jedan od njih je rezultat 2:06:48 koji joj je omogućio odlazak u Švedsku.

Ona je rekla kako je ovo za nju veliki uspjeh i kako je veoma zahvalna treneru koji ju je prprema za sva takmičenja na kojima je učestvovala.

,, Jako sam zadovoljna što sam ispunila moja očekivanja i očekivanja svog trenera da ističimo jednu trku na 206. Sada me očekuje, Evropsko prvenstvo u Švedskoj u Gelveu gdje je konkurencije veoma jaka i nadam se samo da ću opravdati poziv selektora i kluba koje stoje iza mene i mog trenera Vladimira Jakovljevića koji očekuje od mene, bar lični rekord na tom prcenstvu. Ja bi prije svega bila srećna da istrčim u granicama ličnog rekorda a sad sve ostalo je faktor sreće bar ja mislim tako.” rekla je Gajićeva.

Veliko zadovoljstvo samim Jelininim uspjesima ne krije ni sam trener AK ,,Prnajvor” Željko Petrović koji je rekao kao je zadovoljan njenim rezultatima kao i drugih članova atletskog kluba.

,,Atletski klub Prnjavor je ponosan što već drugu godinu za redom ima učesnike na evropskom prvenstvu. Prošle godine na juniorskom prvenstvu Evrope je nastupio naš Milan Vidović a ove godine još značajniji uspjeh pošto je Jelena Gajić  izborila normu za Evropsko prvenstvo u Švedskoj i tri puta je uspjela da potvrdi, znači jedina takmičarka iz Bosne i Hercegovine koja je tri puta uspjela da potvrdi normu. Izuzetno smo zadovoljni u klubu što smo ovako, pored dobrih rezultata u mlađim kategorijama, napravili dva vrhunska rezultata u ovim juniorskim i mlađim seniorskim rezultatima Nadamo se da će na Evropskom prvenstvu ili na nekom od sljedećih takmičenja, ići i ispod 2:06.”,rekao je Petrović.

AK ,,Prnjavor” broji preko pedeset takmičara a među kojima se mnogi bave i rekreativno ovom sportskom disciplinom. Atletičari iz ovog kluba već godinama učestvuju na raznim takmičenjima gdje uvjek ostvaruju dobre rezultate.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.