Aprilski snijeg donio nevolje – saobraćaj usporen, sela bez struje

Aprilski snijeg donio nevolje – saobraćaj usporen, sela bez struje

Iako je kalendarski proljeće, snijeg u aprilu širom Srpske. Visina snijega na planinama je i do pola metra. Najveće probleme pričinio je u saobraćaju, i snabdijevanju električnom energijom.

Snijeg visine i do pola metra, prekinuo je kalednarsko proljeće i ostavio pojedina sela Sarajevsko romanijske regije bez električne energije. Ekipe Elektrodistribucije Pale već nekoliko dana rade na otklanjanju kvarova.

Osim zastoja u distribuciji električne energije aprilski snijeg stvara probleme i na putevima.

Sniježni pokrivač napravio je probleme i na platou Manjače, posebno u selu Gornji Lusići. Velike padavine i u opštini Kneževo, pa je otežan saobraćaj na toj dionici puta Banjaluka – Sarajevo. Problema ima na području Šipova i Mrkonjić Grada.

Dok je na planinama ponegdje i do pola metra snijega u ravnicama susnježica, kiša i niske temperature. Meteorolozi kažu padavine još noćas i sutra, da bi došlo do razvedravanja, koje će petak i subotu učiniti još hladnijim.

U petak i subotu razvedravanje što će dovesti do još većeg zahlađenja, ponegdje na planinama u subotu i do -10 i u pojednim dijelovima Srpske i pojava mraza.

Stabilizaciju vremena i više temperature meteorolozi očekuju početkom naredne sedmice.

 

(RTRS)

Komentarišite

Your email address will not be published.