TV K3

android aplikacija

instaliraj

Anđelković: Ugrožen Srpski narod u BiH, a ne Bošnjaci

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana o ugroženosti Bošnjaka u BiH predstavlja zamjenu teze, te dodao da niko ne ugrožava Bošnjake, već neki centri moći van BiH i u BiH pokušavaju da ugroze srpski narod.

Anđelković: Ugrožen Srpski narod u BiH, a ne Bošnjaci

 

“Bila ta Erdoganova izjava tačna ili ne, mnogo je važnije naše reagoavnje da konačno ne guramo glavu u pesak i ćutimo mazohistički dok neko ugrožava naše interese”, istakao je Anđelković.

 

On je za RTS rekao da je važno što je Srbija, ipak, reagovala, a da je još važnije da obje srpske države, i Srbija i Republika Srpska, kao zapadna srpska država, i njihovi predstavnici odmah zajednički razmotre taj slučaj i reaguju.

 

“Time pokazujemo nacionalnu solidarnost i spremnost da se ne prepuštamo stihiji, nego da se borimo za svoje nacionalne interese”, naveo je Anđelković.

 

On se saglasio sa izjavom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je izrazio zabrinutost zbog izjave Erdogana da će se “onaj ko ugrožava Bošnjake u BiH suočiti sa sto miliona Turaka”.

 

Anđelković je istakao da Republika Srpska ne ugrožava nikoga, nego samo pokušava da očuva svoj dejtonski status.

 

“A od kada je potpisan dejtonski mir, drugi pokušavaju, odnosno neki centri moći u Sarajevi u međunarodnoj zajednici stalno devalviraju državnost Republike Srpske, da je svedu na administrativnu jedinicu, a ne na ono što jeste u suštini. Ona u suštini jeste država”, naveo je Anđelković.

 

Mediji u regionu prenijeli su da je Erdogan izjavio na jednom predizbornom skupu da bi, svako ko na bilo koji način “dirne Bošnjake protiv sebe imao 100 miliona Turaka”, i istakao da zato ne treba da čudi “kada turski ratni brod uplovi u Neum”, jer je to znak podrške suverenitetu BiH.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.