TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ana: Kondicija i slab servis odveli u poraz

Ana Ivanović rekla je da joj je nedostajalo snage u porazu od Lucije Šafaržove u polufinalu Rolan Garosa (7:5, 7:5).

Ana: Kondicija i slab servis odveli u poraz

“Bio je zaista težak meč – mislim da sam dobro počela, imala sam pravi plan, ali malo me je stigao umor. Posustala sam u agresivnoj igri, lopte su bile malo kraće, ona je onda mogla da dominira, što je stil igre koji njoj odgovara. Teško sam joj čitala servis, što mi je uvek problem sa njom. S druge strane, moj servis nije bio dovoljno dobar, nedostajalo mi je eksplozivnosti i snage“.

U prvom setu Ivanovićeva je povela sa 5:2, ali je onda izgubila pet gemova u nizu.

“Na 4:1 sam već osetila da mi ponestaje snage i počela sam da idem na direktne poene, tj. izbor nekih udaraca nije bio onakav kakav sam želela da bude, ali morala sam da se trudim da skratim poene. I ona je počela bolje da igra, ušla je u ritam, ali mislim da je moj nedovoljan procentat prvog servisa bio ključ u završnici oba seta“.

Ana je i samim plasmanom u polufinale ostvarila veliki rezultat.

“Zadovoljan sam onim što sam postigla u ove dve nedelje, pogotovo uzevši u obzir poziciju u kojoj sam bila pre početka turnira. Mnogo mi znači ovaj rezultat, uspela sam dosta da podignem nivo igre u Parizu i presrećna sam zbog toga. Treba da nastavim tako, dugačak je put, ima mnogo mesta za napredak. Uvek ostaje žal, ali znam da sam dala sve od sebe“.

Ana će sledeći turnir igrati u Birmingemu, a potom sledi Vimbldon. I tu će je pratiti Nemac Mats Merkel, sa kojim se saradnja za sada isplaćuje.

“Radiću sa njim sigurno do kraja sezone na travi, a posle ćemo da sednemo i da razgovaramo“, zaključila je srpska teniserka.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.