TV K3

android aplikacija

instaliraj

Američki novinari: Albanci su vadili organe

Američki novinari: Albanci su vadili organe

Američki novinari Majkl Montgomeri i Stiven Smit, koji su istraživali trgovinu organima na Kosovu, tvrde da su došli do svjedoka i dokaza da su Srbima vađeni organi u zloglasnoj “žutoj kući”.

Montgomeri i Smit su prvi otkrili „žutu kuću”. Montgomeri je nedavno riješio da objavi prilog o svemu što zna.

– Kada je NATO protjerao srpsku vojsku, a etnički Albanci se vratili na Kosovo, ratni zločini po prestanku rata su nastavljeni, a njih su činili Abanci. Srbi su jednostavno nestajali – priča Montgomeri na početku njihovog najnovijeg TV priloga.

Istraživanje su rješili da počnu kada su vidjeli da za kidnapovane Srbe niko ne traži novac. Ubrzo saznaju da se oni ubacuju u kamione i prevoze u Albaniju. Kidnapovanje i transport Srba organizovala je tzv. OVK.

U Albaniji su, priča Montgomeri, Srbe prvo smještali u jednu kuću gdje su obavljali ljekarski pregled, a onda su neke od njih birali za dalji transport, u drugu kuću. U njoj su ih ubijali i vadili im organe koje su poslije ilegalno prodavali za stotine hiljada dolara.

– Pronašli smo jednog mladog Albanaca, pripadnika tzv. OVK, koji je priznao da je vozio dva Srbina iz jedne kuće u drugu u Albaniji. Ispričao je da su Srbi molili da ih ubiju prije nego što im izvade organe – navodi Montgomeri.

Američki novinari bili su rješeni da otkriju mjesto gdje se zločin dešavao i tako su došli do “žute kuće” u Albaniji. Međutim, nisu imali zakonskih mogućnosti za ozbiljno istraživanje, pa su otišli u UN, predočavajući im sve do čega su došli. Tako su eksperti UN pristali da istraže 2žutu kuću”. Oni su zajedno sa američkim novinarima pronašli špriceve, lijekove koji se koriste u operacijama i druge medicinske instrumente.

– Muž je rekao da se žena porađala u dnevnoj sobi, a ona je rekla da su tu klali životinje – objašnjava Montgomeri.

 

(Blic)

Komentarišite

Your email address will not be published.