Američki novinar pobrkao lončiće: Proklet da si, Bogdane Bogdanoviću, što ode u Indijanu?

Najavljeni dolazak Bogdana Bogdanovića u Sakramento Kingse, koji su prava na njega preuzeli prošle godine od Feniksa, ekipe koja ga je izabrala kao 27. pika na Draftu 2014, izazvao je i pomalo komične scene u američkom sportskom novinarstvu, ali i kod pojedinih ljubitelja košarke u SAD.

Američki novinar pobrkao lončiće: Proklet da si, Bogdane Bogdanoviću, što ode u Indijanu?

Dok se čeka da naš reprezentativac ozvaniči prelazak iz Fenerbahčea u tabor “kraljeva” iz Sakramenta, njegov prezimenjak Bojan Bogdanović, obavio je svoj transfer. Hrvatski internacionalac je napustio Vašington Vizardse koji nisu želeli da mu posle 26 nastupa ponude novi ugovor i, kao slobodan igrač, prešao je u Indijanu, koja će mu za dvogodišnju saradnju platiti 21 milion dolara.

Tu je počela čitava zbrka, jer u ispisivanju imena Bogdana i Bojana razlikuje samo jedno slovo, a prezimena su im ista.

Tako je Holden Volter-Vorner, mladi novinar koji radi za nekoliko američkih sportskih sajtova, bio prilično nezadovoljan što je “Bogdan” završio u Pejsersima, iako je tamo, zapravo, prešao hrvatski reprezentativac Bojan.

Kada je obelodanjeno da je Indijana dovela Bojana Bogdanovića, pomenuti novinar je na Tviteru reagovao ovako:

“A ja sam mislio da su ga Kingsi juče doveli. Proklet bio, Bogdane Bogdanoviću”, napisao je ovaj mladi novinar, verovatno misleći da je ove nedelje uzalud pisao o transferu srpskog reprezentativca u Sakramento.

No, nije on jedini koji je pomešao našeg i hrvatskog košarkaša. Čak su i sami navijači Indijana Pejsersa zbunjeni.

Na reakciju jednog korisnika Tvitera da je Indijanino dovođenje Bojana Bogdanovića “dobar potez, jer se radi o dobrom šuteru, koji, istini za volju, uopšte neće uvećati broj pobeda”, jedan navijač Indijane je odgovorio “Iskreno, mislim da si previše sarkastičan, pa mi nikada nismo ni videli kako taj momak igra”.

Njemu su, naravno, drugi odmah pojasnili da Bojan Bogdanović ima NBA iskustvo, i da se ne radi o Bogdanu.

Kada je noć počela da se nadvija nad američkim kontinentom, smanjio se i broj komentara na društvenim mrežama koji su bili posvećeni transferu hrvatskog igrača u tabor Pejsersa. Ipak, pojedini ljubitelji košarke nisu mogli da veruju kolikoj zbrci su prisustvovali, pa su uradili foto-prikaz oba Bogdanovića i napisali “Ovo levo vam je Bojan, nosi 44 i igrao je za Vašington, a desno vam je Bogdan, momak u dresu Fenerbahčea sa brojem 13”.

blic.rs

Komentarišite

Your email address will not be published.